23 Ocak 2014 Perşembe

İrmik Helvası


Malzemeler:
Yağ
irmik
Un
şerbeti için:
1 su bardağı Şeker
1.5 su bardağı su

Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayın.. Şerbet kaynarken başka bir tencerede yağ ile irmiği biraz kavurun..(İrmik yağın içinde yüzecek kadar yağın miktarı fazla olmalı)Sonrasında irmiğin dağılmaması için 3 çorba kaşığı un koyun. .Sonra kavurmaya devam edin.. Ara ara helvadan biraz alıp üzerine az şerbet döküp deneyin.. rengi kıvamı hoşunuza gittiyse şerbetin tamamını helvaya dökün. karıştırıp tencerenin ağzını kapatın.. 5 dk bekledikten sonra iyice karıştırın..Süslemek için üzerine fıstık veya ceviz koyabilirsiniz..afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder