Psı Haluj(Çerkez Mantısı)
Çerkez yemeklerinin vazgeçilmezi..Başka yemek sitelerinde bulamayacağınız bir tarif..Acemi aşçı grurla sunar :)
Malzemeler :
Patates
750 gr un
1,5 tatlı kaşığı tuz
ılık su
kırmızı biber
karabiber
tereyağ
yoğurt
Yapılışı:
Psı haluj genellikle patatesli içten yapılır ama dilerseniz cevizli veya peynirli de yapabilirsiniz..cevizli içi hazırlarken;cevizin içine şeker koyup dövüyoruz..peynirli içte ise direkt peyniri koyabilirsiniz ya da peynir ve cevizi karıştırıp koyabilirsiniz..

içine yağ ve tuz eklediğiniz suyu kaynatın..içine hazırladığınız halujları atın..halujlar haşlanırken tavada tereyağ ve kırmızı biber ile sosunu hazırlayın..yarım saat sonra halujlarınız muhtemelen pişmiş olacak..üzerine sosu gezdirin..(Psı halujun orjinalinde üzerine yoğurt dökülmez ama tercih sizin..
Afiyet olsun..