1 Ocak 2014 Çarşamba

Patates Sepeti

Malzemeler:
4-5 patates
maydanoz
yeşil soğan (tercihen)
sarımsak
yoğurt
karabiber
tuz
pul biber
limon
sıvıyağ
havuç

Yapılışı:
Patatesi haşlayın soyun.. Soyduğunuz patatesleri ezin.. Limon sıvıyağ tuz karabiber pul biber karıştırıp iyice yoğurun.. en son ince ince doğradığınız maydanozları da ekleyin.(dilerseniz yeşil soğan da katabilirsiniz) Hazırladığınız hamuru içli köfte yapar gibi açın..(önce elinizde yuvarlayın sonra baş parmağınızla yuvarlağın içini oyun) düz ve geniş bir tabağa hazırladığınız sepetleri dizin.. yoğurt dilerseniz süzme dilerseniz normal yoğurt kullanın.. eğer süzme yoğurt kullanmayacaksanız yoğurdu tabakta bekletin bekledikçe suyunu bırakacak o suyu süzün tekrar bekletin böyle böyle  suyu gidecek yoğurdun..(daha önce süzme yoğurt kullanmıştım ama normal yoğurtla yaptığımı daha çok beğendim tercih sizin :)   ) hazırladığınız sarımsaklı
yoğurdu çay kaşığı yardımıyla sepetlerin içlerine doldurun.. en üste rendelediğiniz havuçları koyun..dilerseniz havuç yerine pul biber veya toz nane ile süsleyebilirsiniz..
Afiyet olsun.... :)))



Gökkuşağı Revani

 
 
 

Malzemeler:
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2 pk kabartma tozu

Şerbet için :
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
bir dilim limon

Üzeri için
kakao
Hindistan cevizi
ceviz

Süsleme
krem şanti
nar
süt

Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.. Şerbet soğurken keki yapabilirsiniz..önce yumurtayı mikserle iyice çırpın.. Şekeri de ekleyip köpük olana kadar tekrar çırpın.. sonra kalan malzemeleri de ekleyip  mikserle çırptıktan sonra tepsiye dökün..(tepsi küçük olursa kek çok kalın olur.. o nedenle çok küçük tepsi tercih etmeyin.. ben büyük tepsi kullandım) 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.. Fırından aldıktan sonra soğuk şerbeti kekin üzerine dökün..hemen şerbeti çekiyor zaten..ağzı keskin bir çay bardağı ile kekten yuvarlak parçalar kesin..kestiğiniz yuvarlakları düz ve geniş bir tabağa dizin..(çay bardağının ağzını ara sıra yıkamanız yuvarlakların çay bardağından düşmesini kolaylaştıracaktır..) kestiğiniz parçalardan sonra kalan kek parçalarına kako Hindistan cevizi ve kırılmış cevizi ekleyip iyice karıştırın..yeni karışımı tepsiye yayıp dümdüz yapın..şimdi bu karışımdan yuvarlaklar kesin.. aynı çay bardağını kullanabilirsiniz.. Zorlandığınızda bardağın ağzını temizleyin,ıslatın..diğer yuvarlakların üzerine kakaolu yuvarlakları yerleştirin.en son hazırladığınız krem şanti ve nar ile tatlıyı süsleyin..
Afiyet bal şeker olsun efem :))