15 Aralık 2013 Pazar


Maklube

Malzemeler:
Patates
Pirinç
Et
tereyağ
kekik
karabiber


Salata için:
Marul
maydanoz
havuç
karakelem
sirke
limon
zeytinyağı
yoğurt

Yapılışı:
Pirinci 15 dk soğuk suda ıslayın.. Sonra tereyeğı ile pirinci biraz kavurduktan sonra (pirinç tane tane olduktan sonra) suyunu ekleyip pişirmeye bırakın..
Patatesleri halka halka doğrayıp kızartın..
tavaya tereyağ koyup küp küp doğradığınız etleri ekleyin...bir kaç kez çevirdikten sonra suyunu salınca kızarmaya başladıktan sonra karabiber ve kekiğini ekleyin..

Bir tencerenin dibine önce kızarttığınız etleri güzelce dizin..üstüne pilav döşeyin..üstüne patatesleri dizin...üstüne tekrar pilav döşeyin.. Büyük bir tepsinin ortasına tencereyi çevirin...kenarlarına salata yoğurt koyun.. servise hazır.. Afiyet olsun :)