15 Ocak 2015 Perşembe

Mantar Kurabiye

Mantar kurabiyeyi hepimiz biliyoruz.
Kolay,pratik,mutfakların vazgeçilmezi.
Benim yaptığım mantar kurabiyenin süsü farklı sadece..
bunun için de tırtıl kurabiye yapımında kullanılan tırtıl uçlu
kalıp kullandım..

Malzemeler:
 
  • 2 yumurta
  • 1 paket margarin
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 2,5 bardak un
  • 200 gr mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • kakao

  • Yapılışı:
    Tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapın. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın..Pişerken kabaracağını hesaba katıp boyutunu ona göre ayarlayın..Tırtıl uçlu kalıbı kakaoya batırıp yuvarladığınız hamurların üzerine bastırın..200 derecede 30-35 dk pişirin..
    Afiyet olsun..:)
    Acılı Kurabiye
    Farklı bir kurabiye..Herkesin damak zevkine hitap etmeyebilir lakin ben tam anlamıyla bayıldım bu kurabiyeye.:)Hemen malzemeleri verelim o zaman..

    Malzemeler:
  • 125 gr tereyağı
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta beyazı
  • yarım çay bardağı çörek otu
  • aldığı kadar un
  • üzerine 1 yumurta sarısı

  • Yapılışı :
    Biliyorum ki tereyağı daha sağlıklı ama sevmediğim için margarin kullanıyorum..Margarini eritip biraz ılıttıktan sonra,tüm malzemeleri karıştırıp,yarım saat dinlendirdikten sonra şekil verin..itiraf ediyorum ben un miktarını ayarlayamadım..Unu fazla olduğu için içeceksiz yenilmeyecek bir kurabiye oldu..Size tavsiyem ununu fazla koymayın.170 derecede pişirin..
    Afiyet olsun..
    Mantarlı Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

        Annemin meşhur tariflerinden biri.Hem sağlıklı hem lezzetli hem besleyici.Pilav söz konusu      olduğunda genellikle bulgur u tercih ediyorum. B vitaminleri açısından zengin olan bulgur , kilo kontrolü için de doğru bir seçim..

    Malzemeler:
    Bulgur
    Mantar
    Yeşil mercimek
    Dereotu
    1 orta boy patates
    1 orta boy domates
    2-3 tane yeşil biber(dilerseniz acı)

    Yapılışı:
    Yemek tariflerimde genelde ölçü kullanmıyorum,göz kararı yapıyorum..Öncelikle yeşil mercimeği haşlayın.(yeşil mercimek miktarı vermiyorum tamamen zevkinize kalmış,ben bol mercimekli yapıyorum.Et ihtiyacımı mercimekten karşılıyorum.)Tencereye sıvıyağ ekleyin ve soyup küp küp doğradığınız patatesleri kısa bir süre yağda kavurun.sonrasında yeşil biberi ekleyin biraz daha kavurun..Doğradığınız mantarları ekleyip bir kaç dakika daha kavurun(ben mantarları soyuyorum ondan sonra yıkıyorum) 4-5 kişilik yaptığımda bir çorba kasesi bulgur yeterli oluyor.sonra bulguru tencereye alıp kavurmaya devam edin.Bulgur pilavında da pirinç pilavında da iyice kavuruyorum daha lezzetli oluyor ve lapa olmasını önlüyor.Yeşil mercimek dereotu ve küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip 1-2 dk daha kavurun.(Dereotunu yıkayıp tuzlayıp kavanoza koyabilirisniz. zira her zaman dereotu bulmak kolay olmuyor  kuzum:)  )Tuzunu ekleyip karıştırın ve kaynamış suyu bulgura ekelyin.Suyu göz kararı ekliyorum..buradaki püf nokta pilav pişerken mümkün olduğunca ağzı iyi kapalı olsun.Ayrıca pilav pişerken kapağını açmamaya özen gösterin..
    Afiyet olsun :)
    Romantik Gül Tatlısı
     
     
    Hem gözünüze hem damağınıza hitap edecek gül tatlısı tarifi huzurlarınızda..Daha önce bir kaç kez yaptığım gül tatlısını ilk defa renkli yaptım,gayet şık oldu sanırım..Gıda boyasını aktardan aldım,çok az miktarda kullanmanız yeterli oluyor..Söz,nişan gibi özel günlerde deneyebilirsiniz :)Malzemelere geçelim o zaman.
     
     
     
     
     Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt  
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • birkaç fiske limon kabuğu
  • 1 pakat kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
  • gıda boyası
  • Şerbeti için :                           
    • 3 subardağı su                                                        
    • 3 su bardağı şeker
    • birkaç damla limon suyu
    Yapılışı
    Öncelikle şerbeti hazırlayıp,soğumaya bırakın.Sonra un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri katıp,karıştırın.Sonrasında un,gıda boyası ve kabartma tozunu da ekleyip hamur haline getirin.Hamuru açıp çay bardağı ile kesin.Kestiğiniz yuvarlakların dört tanesini üst
    üste getirip yandaki şekilde görüldüğü gibi sarın.
    Oluşan ruloyu kestiğinizde iki tane gül elde
    etmiş olacaksınız :)
    Gül tatlımızı 180 derece fırında pişirin,ılık şerbeti üzerinde gezdirin..Afiyet,bal,şeker olsun efem..