28 Eylül 2014 Pazar

Psı Haluj(Çerkez Mantısı)

Çerkez yemeklerinin vazgeçilmezi..
Başka yemek sitelerinde bulamayacağınız bir tarif..Acemi aşçı grurla sunar :)













Malzemeler :
Patates
750 gr un
1,5 tatlı kaşığı tuz
ılık su
kırmızı biber
karabiber
tereyağ
yoğurt

Yapılışı:

Psı haluj genellikle patatesli içten yapılır ama dilerseniz cevizli veya peynirli de yapabilirsiniz..cevizli içi hazırlarken;cevizin içine şeker koyup dövüyoruz..peynirli içte ise direkt peyniri koyabilirsiniz ya da peynir ve cevizi karıştırıp koyabilirsiniz..
Öncelikle patatesleri yıkayıp haşlayın.Patatesler haşlanırken un ve tuzu karıştırın,biraz ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun..Hamuru dinlenmeye alın ve içi hazırlamaya başlayın..Haşlanmış patatesleri soyun,tuz,sıvı yağ,kırmızı biber karıştırıp çatalla ezin..orta ateşte birkaç kez çevirdikten sonra içi soğumayaa bırakın..(hamur beklediği zaman açmak daha kolay oluyor..acele etmeyin ) hamuru açın,üst demliğin kapağıyla hamuru kesin..elde ettiğiniz yuvarlakların içine hazırladığınız içi koyun..(3 farklı kapatma şekli var hepsini yaptım,fotoğrafta göreceksiniz..dilediğinizi tercih edin) hamurun ağzını kapatırken iyice bastırın sonrasında da ağzını bükün..hamur iyi kapatılmazsa haşlanırken açılır..
içine yağ ve tuz eklediğiniz suyu kaynatın..içine hazırladığınız halujları atın..halujlar haşlanırken tavada tereyağ ve kırmızı biber ile sosunu hazırlayın..yarım saat sonra halujlarınız muhtemelen pişmiş olacak..üzerine sosu gezdirin..(Psı halujun orjinalinde üzerine yoğurt dökülmez ama tercih sizin..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder