15 Ocak 2015 Perşembe

Mantarlı Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

    Annemin meşhur tariflerinden biri.Hem sağlıklı hem lezzetli hem besleyici.Pilav söz konusu      olduğunda genellikle bulgur u tercih ediyorum. B vitaminleri açısından zengin olan bulgur , kilo kontrolü için de doğru bir seçim..

Malzemeler:
Bulgur
Mantar
Yeşil mercimek
Dereotu
1 orta boy patates
1 orta boy domates
2-3 tane yeşil biber(dilerseniz acı)

Yapılışı:
Yemek tariflerimde genelde ölçü kullanmıyorum,göz kararı yapıyorum..Öncelikle yeşil mercimeği haşlayın.(yeşil mercimek miktarı vermiyorum tamamen zevkinize kalmış,ben bol mercimekli yapıyorum.Et ihtiyacımı mercimekten karşılıyorum.)Tencereye sıvıyağ ekleyin ve soyup küp küp doğradığınız patatesleri kısa bir süre yağda kavurun.sonrasında yeşil biberi ekleyin biraz daha kavurun..Doğradığınız mantarları ekleyip bir kaç dakika daha kavurun(ben mantarları soyuyorum ondan sonra yıkıyorum) 4-5 kişilik yaptığımda bir çorba kasesi bulgur yeterli oluyor.sonra bulguru tencereye alıp kavurmaya devam edin.Bulgur pilavında da pirinç pilavında da iyice kavuruyorum daha lezzetli oluyor ve lapa olmasını önlüyor.Yeşil mercimek dereotu ve küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip 1-2 dk daha kavurun.(Dereotunu yıkayıp tuzlayıp kavanoza koyabilirisniz. zira her zaman dereotu bulmak kolay olmuyor  kuzum:)  )Tuzunu ekleyip karıştırın ve kaynamış suyu bulgura ekelyin.Suyu göz kararı ekliyorum..buradaki püf nokta pilav pişerken mümkün olduğunca ağzı iyi kapalı olsun.Ayrıca pilav pişerken kapağını açmamaya özen gösterin..
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder