1 Ocak 2014 Çarşamba

Gökkuşağı Revani

 
 
 

Malzemeler:
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2 pk kabartma tozu

Şerbet için :
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
bir dilim limon

Üzeri için
kakao
Hindistan cevizi
ceviz

Süsleme
krem şanti
nar
süt

Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.. Şerbet soğurken keki yapabilirsiniz..önce yumurtayı mikserle iyice çırpın.. Şekeri de ekleyip köpük olana kadar tekrar çırpın.. sonra kalan malzemeleri de ekleyip  mikserle çırptıktan sonra tepsiye dökün..(tepsi küçük olursa kek çok kalın olur.. o nedenle çok küçük tepsi tercih etmeyin.. ben büyük tepsi kullandım) 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.. Fırından aldıktan sonra soğuk şerbeti kekin üzerine dökün..hemen şerbeti çekiyor zaten..ağzı keskin bir çay bardağı ile kekten yuvarlak parçalar kesin..kestiğiniz yuvarlakları düz ve geniş bir tabağa dizin..(çay bardağının ağzını ara sıra yıkamanız yuvarlakların çay bardağından düşmesini kolaylaştıracaktır..) kestiğiniz parçalardan sonra kalan kek parçalarına kako Hindistan cevizi ve kırılmış cevizi ekleyip iyice karıştırın..yeni karışımı tepsiye yayıp dümdüz yapın..şimdi bu karışımdan yuvarlaklar kesin.. aynı çay bardağını kullanabilirsiniz.. Zorlandığınızda bardağın ağzını temizleyin,ıslatın..diğer yuvarlakların üzerine kakaolu yuvarlakları yerleştirin.en son hazırladığınız krem şanti ve nar ile tatlıyı süsleyin..
Afiyet bal şeker olsun efem :))


2 yorum:

  1. Fotoğrafı ilk gördüğümde kurabiye olarak hayal etmiştim ama revani fikri de beni heyecanlandırmadı değil :) en kısa zamanda deneyeceğim, eline sağlık bu arada :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Pervinciğim.. Tarifin karışık gibi görünüyor biraz ama yaptığında öyle olmadığını göreceksin.. Şimdiden afiyet olsun :))

    YanıtlaSil