3 Ocak 2014 Cuma

PATLICANLI   BÖREK

Malzemeler:
2 patlıcan
5 adet yufka
domates
soğan
karabiber
sıvıyağ
süt
maydanoz

Yapılışı:
Patlıcanları küp küp(olabildiğince küçük) doğrayın ve tuzlu suda bekletin.. Tavaya sıvıyağı koyun...doğradığınız soğanları biraz öldürdükten sonra patlıcanları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.. sonra domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.. suyunu çektikten sonra maydanozları ince ince doğrayıp ekleyin.. bir iki kez karıştırdıktan sonra ocağı kapatın ki maydanozlar ölmesin.. hazırladığınız iç soğurken yufkaya süreceğiniz harcı hazırlayın.. biraz su süt ve sıvıyağı karıştırın..su böreklerin çıtır olmasını sağlıyor.. Patlıcan çok yağ çektiği için yufkaya süreceğiniz yağı az koyun.. (Ya da hazırladığınız içe yağı az koyun, yufkaların arasına fazla yağ sürün..) Önce yufkayı serip üzerine hazırladığınız  harcı sürün.. ikinci yufkayı üstüne serip 6 ya bölün.. her bir parçaya hazırladığınız içi koyun ve sarın (yufkaları çok sıkı sarmayın) sardığınız yufkayı suya batırıp yapıştırın ve tepsiye dizin.. böreklerin üzerine sıvıyağ-su karışımını sürüp kızartın(üzerine yumurta da sürebilirsiniz)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder