17 Kasım 2013 Pazar


İşte benim meşhur tatlım :)
İlk defa üniversitede yapmıştım ve arkadaşlarım çok beğenmişti.. Çok tutuldu bu tatlı.. Bakalım siz nasıl bulacaksınız ?

Yalancı Tavuk Gögsü:

Malzemeler:
150 gr. margarin
 1 su bardağı un
 1 kaşık nişasta
 1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilin,
1 litre süt.
Damla sakızı
2 Paket ikram bisküvi
Tarçın

Yapılışı:
Orta boy tencerede yağı eritin. Un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun. Sonra kalan malzemeleri (vanilya ve damla sakızı hariç) de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin..   Ateşten alıp mikser ile birkaç dakika karıştırın..Sonra vanilya ve damla sakızını da ekleyip bir kez daha karıştırın.. Bir kısmını borcama boşaltın(püf nota; borcama yaymadan önce borcamın tabanını ıslatmanız servisi kolaylaştırır.. aksi takdirde tatlı borcama yapışıyor ve çirkin bir görüntü oluyor.. boşalttığınız tatlı üzerine muz çilek vs vs vs:) mevsim meyveleri ekleyebilirsiniz.. ben kış aylarında iki paket ikram bisküvi koyuyorum..bisküvileri dizdikten sonra  kalan tavuk göğsünü bisküvilerin üzerine dökün..Dolapta bir kaç saat beklettikten sonra  üzerine -benim yaptığım gibi- çiçekler yapabilirsiniz.. Bu çiçekler için önce kağıttan kalıplar hazırlıyorsunuz..(kağıt üzerine çiçek resmi çizdim sonra onu kestim..)kestiğim kalıbı tatlının üzerine koydum boşta kalan yerlere tarçın serpiştirdim..veee bu görüntüyü elde ettim:) afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder