Elmalı kurabiyeyi çok seviyorum.. Ama bu ve benzeri unlu gıdaları özel günler dışında yapmıyorum.. Hem sağlıklı olmak hem de fit kalmak için maalesef bu lezzetli şeylerden uzak durmakta fayda var.. Ama olur da ihtiyacınız olursa işte size elmalı kurabiye tarifi :)
Elmalı Kurabiye

Malzemeler:
1 paket (250gr) margarin/tereyağı, oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
8-9 yemek kaşığı şeker...
1 tatlı kaşığı karbonat
aldığı kadar un
3-4 damla limon suyu
iç malzemeleri :
3-4 elma, rendelenmiş
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
dilediğiniz kadar fındık içi, irice dövülmüş
Yapılışı:
Önce kurabiyenin içini hazırlayın çünkü soğuması gerekiyor..4elma ve 2,5 yemek kaşığı şekerle yaptım ben.. Cevizin daha çok yakıştığını düşünerek ceviz koydum.. cevizi kıracak bir şeyiniz yoksa poşete koyup taş veya kesme tahtasıyla kırabilirsiniz..rondo cevizi çok eziyor böyle yaparsanız ceviz daha iri olur böylelikle daha lezzetli bir iç hazırlamış olursunuz...
elma rendesini ve şekeri biraz pişirdikten sonra ocağı kapatın ve sonrasında tarçın ve cevizi ekleyin..
Hamuru için önce karbonatı koyun ve üzerine limon sıkıp karbonatı kabartın.. sonra diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edinceye kadar yoğurun.. hamuru açıp kare kare kesin.. kestiğiniz küçük karelerin içine hazırladığınız soğuttuğunuz içi koyun.. karenin iki ucunu çapraz birleştirin..170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin..Kızarmadan beyazken piştiğinden emin olduğunuzda fırından alın.. Sıcakken üzerine pudra şekeri serpin.. afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder