ISLAK KURABİYE
Malzemeler:
125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta...
25 gr. kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Şerbeti için; 3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker
Yapılışı;
Şerbeti için; 3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker
Yapılışı;
İlk önce şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırak şekerin erimesini bekleyin. Kaynamaya başlayınca 6-7 dakika kaynatın. İyice soğutun. Eritip soğuttuğunuz margarini, sıvıyağı, toz şeker ve yumurtayı alıp karıştırın. Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. (ben tepsiyi margarin ile yağlıyorum) 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kurabiyeler sıcakken soğuk şerbetin içine atıp çıkarın ..Üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı ekleyin(antep fıstığı daha şık oluyor..dilerseniz yarısına antep fıstığı yarısına da hindistan cevizi ekleyebilirsiniz) Servis yapmadan önce 1 gece beklemesi tavsiye ediliyor ama ben şimdiye kadar yapıp hemen ikram ettim böylesini daha çok beğendiler..Karar sizin..Kolay gelsin afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder