Malzemeler
yarım kilo pırasa
bulgur
limon
domates salçası...
kırmızı soğan
şeker
Yapılışı :
Öncelikle pırasaları bir kez yıkadım doğradım sonra sirkeli suya koyup beklettim (daha hijyenik olsun diye:) ) Annem pırasa yemeğine soğan koymuyor ama benim baktığım tarifte vardı ben de denemiş oldum güzel oldu bence..Soğanları yemeklik doğradıktan sonra biraz yağ ve salça ile kavurdum..Havuçları da ekleyip kavurmaya devam ettim..Sonrasında pırasaları ekleyip üzerine yaklaşık 2 su bardağı sıcak su ekledim..Su eklerken limon suyunu da yemeğe ilave ettim(yaklaşık yarım su bardağı) en son yarım çay kaşığı şeker ve bulguru da ekleyip kısık ateşte pişirmeye bıraktım..(pirinç yerine bulgur kullandım daha sağlıklı olduğu için..bence güzel oldu)Ben yemeklerde tuz kullanmıyorum sağlıklı ve daha lezzetli olsun diye..size de denemenizi tavsiye ederim..Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder